Så meget koster udflytning af energijob

DOKUMENTATION: Regeringen har nu samlet omkostningerne for udflytningen af statslige arbejdspladser. På energiområdet skønner regeringen, at udflytningen kommer til at koste knap 80 millioner kroner.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og finansminister Claus Hjort Frederiksen kunne tirsdag løfte sløret for, hvad den samlede regning for udflytningen af statslige energjobs forventes at løbe op i.
Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og finansminister Claus Hjort Frederiksen kunne tirsdag løfte sløret for, hvad den samlede regning for udflytningen af statslige energjobs forventes at løbe op i.Foto: Emil Hougaard / Scanpix
Morten Øyen

En så ambitiøs udflytningsplan, som vi har vedtaget, er ikke billig. Den koster penge.

Claus Hjort Frederiksen (V)
Finansminister

En halv million.

Det er det beløb, som regeringen regner med, at det kommer til at koste at udflytte hver enkelt arbejdsplads i Geodatastyrelsen fra København til Aalborg.

Det kom frem, da regeringen tirsdag fremlagde den samlede udflytningsplan for statslige arbejdspladser. Regeringen skønner, at den samlede plan for udflytningen af de næsten 4000 job vil løbe op i knap en milliard kroner, og i gennemsnit vil flytningen af hver enkelt arbejdsplads løbe op i 245.000.

0:000:00