Om  
Kira Marie Peter-Hansen

SF'er bliver gruppekoordinator for skattelyudvalg

Kira Marie Peter-Hansen (SF) bliver ny koordinator for De Grønne i Europa-Parlamentets skattelyudvalg. Hun er allerede næstforkvinde i udvalget og vil fortsat arbejde med at hente skattelykroner hjem, så de kan bruges på grøn omstilling.

Kira Marie Peter-Hansen blev i 2019 valgt til Europa-Parlamentet som den yngste nogensinde.
Kira Marie Peter-Hansen blev i 2019 valgt til Europa-Parlamentet som den yngste nogensinde.Foto: William Vest-Lillesøe/SF
Mathilde Brieghel

Tyske Sven Giegold skal hjem fra Europa-Parlamentet og forhandle regeringsdannelse. I mellemtiden bliver hans post som koordinator for De Grønne i skattelyudvalget overtaget af danske Kira Marie Peter-Hansen (SF).

Det oplyser SF overfor Altinget.

"Vi skal have strammet reglerne for, hvordan man kommer på og af EU’s sortliste over skattely, sørge for en ambitiøs beskatning af techgiganter, have bedre og bredere regler for land for land-rapportering, og så skal vi tage kampen op mod EU’s egne skattely. Det er nemlig i EU-lande som Holland, Irland, Cypern og Luxembourg, at vi i Danmark mister allerflest af vores skattekroner," fortæller europaparlamentarikeren. "Skattefifleri er et kæmpe problem, for de milliarder der ved hjælp af fifleri undviger skattekasserne, dem har vi virkelig brug for til grøn omstilling og til at redde planeten."

Kira Marie Peter-Hansen er allerede næstforkvinde i skattelyudvalget. Derudover er hun medlem af økonomiudvalget, medlem og De Grønnes koordinator i beskæftigelsesudvalget og suppleant i ligestillingsudvalget. Hun blev valgt til Europa-Parlamentet i 2019 som den yngste nogensinde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kira Marie Peter-Hansen

MEP (SF) 2019-
Bachelorstuderende i international relations (Vesalius College, Belgien) 2020-

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024