Solcellebranchen kræver politisk handling nu

SOL: Solenergi er med Tyskland forrest på fremmarch i Europa. Men i Danmark går det trægt, og det er nu, toget kører, mener Dansk Solcelleforening. Venstre forsikrer om, at solceller ikke er glemt.
Hjalte T. H. Kragesteen

Vi er indstillet på at se på, hvordan vi kan udbrede solenergi, men det er sådan lige nu, at solceller er en relativt dyr energiform. Men lad os se på det.

Lars Christian Lilleholt
Energiordfører, Venstre
Solcelletoget er sat på skinner i Europa, og Tyskland er det solide lokomotiv. Men Danmark er for langsom til at hoppe på og har for meget fokus på vind, mener Dansk Solcelleforening. Venstre vil gerne udbrede solceller, men peger på, at det stadig er en dyr energiform.

I Danmark produceres der ca. 8 MW strøm fra solceller. Men det er ingenting i forhold til branchens egen vision om frem mod 2020 at installere 600 MW i Danmark. Derfor ser man også med misundelse på resten af Europa og især på Tyskland, som har fart på udbygningen af solenergi.

Europa brager af sted
Budskabet var heller ikke til at tage fejl af under solcellekonferencen den 14. april på Christiansborg, hvor den tyske energipolitiker og medlem af Det tyske Forbundsparlament for De Grønne Hans-Josef Fell var til stede.

Sammen med en anden oplægsholder - generalsekretær i The European PhotoVoltaic Industry Association, Eleni Despoutou - kunne de fortælle om et Europa, der satser massivt på solenergi.

0:000:00