Tænketank: Minister maler klima-skønmaleri

KLIMA: Danmark har ifølge klima- og energiminister Lykke Friis (V) en af EU's mest ambitiøse mål for reduktionen af CO2-udslippet. Ministeren burde vide bedre, lyder indsigelsen fra den grønne tænketank CONCITO.
Foto: www.sermitsiaq.ag
Tyson W. Lyall

Ministerens samlede svar giver indtrykket af, at Danmark stadig er i front på det her område. Det er efter vores bedste overbevisning ikke tilfældet.

Martin Lidegaard
Bestyrelsesformand, CONCITO
Fakta

Danmark har med vedtagelsen af EU's Klima- og Energipakke (december 2008) forpligtet sig til at reducere drivhusgasemissionerne i ikke-kvotebelagte sektorer med 20 procent (i fht. 2005) i 2020.

De ikke-kvotelagte sektorer består af sektorerne transport, landbrug, husholdninger, erhverv og affald.

Den kvotebelagte sektor omfatter emissioner fra energiselskaber, el- og fjernvarmeværker og fra virksomheder med stort energiforbrug.


Kilde: Klima- og Energiministeriet
Fyldt med varm luft. Nogenlunde sådan betegner den grønne tænketank CONCITO klima- og energiminister Lykke Friis' (V) udlægning af de danske mål for reduktion af CO2-udslippet.

Reaktionen fra CONCITO kommer som følge af et svar om emnet, ministeren i slutningen af august leverede til Folketingets energipolitiske udvalg.

Her forsøger Lykke Friis at redegøre for konsekvenserne af et forslag om at reducere CO2-udslippet med 40 procent i 2020. Et forslag, som netop CONCITO fremturede med tidligere på sommeren.

Skal man tro tænketanken, så kan ministerens svar mest af alt betegnes som et skønmaleri.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00