"Tak for kaffe": Ministre afviste alle anklager om klimapolitisk dobbeltspil i sag om olietilladelser på konfliktfyldt samråd

Hverken den nuværende eller tidligere regering har opfordret energiselskaber til at søge om ny olie- og gasjagt i den danske undergrund. Det understregede to ministre på et samråd fredag morgen, der udviklede sig til et regulært skænderi mellem regeringen og oppositionen.

Andreas ArpMads Outzen

*Artiklen er rettet mandag den 3. juni klokken 11.30, efter Altinget er blevet gjort opmærksom på en fejl i et citat fra klimaminister Lars Aagaard, der tidligere fremgik af rubrikken. I en tidligere overskrift citerede Altinget ministeren for at have sagt "tak for min tid", men ministeren sagde retteligt "tak fra min side". Citatet er nu fjernet. Altinget beklager fejlen.

Regeringen har hverken presset eller opfordret olie- og gasindustrien til at søge nye tilladelser til at hente fossile brændsler op af undergrunden frem mod 2050.

Og det gjorde den tidligere S-regering i øvrigt heller ikke.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024