Bæredygtighedsdirektør: Tempo, æstetik og dialog er afgørende for klimakrisen

Af hensyn til fremtidige generationer og klodens økosystemer må vi hjælpe hinanden med at ændre syn på de anlæg, som kan hjælpe os med at imødegå klimaforandringerne hurtigere, skriver Tom Heron, direktør for bæredygtighed i Niras.

Vi skal ikke blot lære at tåle vedvarende energianlæg. Vi skal lære at værdsætte dem som daglige tegn på ansvarlig respons klimakrisen, skriver Tom Heron, direktør for bæredygtighed i Niras.
Vi skal ikke blot lære at tåle vedvarende energianlæg. Vi skal lære at værdsætte dem som daglige tegn på ansvarlig respons klimakrisen, skriver Tom Heron, direktør for bæredygtighed i Niras.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Tom Heron

Tempo er afgørende i bestræbelserne på at afbøde helt uoverskuelige konsekvenser af klimaforandringerne. Tempo, når det drejer sig om udbygning af samfundenes kapacitet for produktion, lagring og distribution af energi produceret på baggrund af de vedvarende kilder: Vind, sol, biomasse, geotermi, bølger, vand.

I mange lande er det erkendt, at vi skal op i et helt andet og højere gear, når det drejer sig om regelsætning, myndighedsbehandling, tilskudstildelinger med videre for vedvarende energiprojekter og al den tilhørende infrastruktur i form af landføringsanlæg, el-distributionsanlæg, PtX-produktion, lagerfaciliteter, vejinfrastruktur og udskibningsfaciliteter, udbygget biogasnet og så videre. Alle disse aktiviteter vil medføre markante anlægsaktiviteter og indgreb i lokalområder mange steder landet over.

For at komme igennem med den nødvendige grønne omstilling af energisystemet skal vi ikke blot lykkes med en voldsom forøgelse af hastigheden på myndighedsprocesserne. Mindst lige så afgørende er det, at vi lykkes med at skabe en holdningsændring til de vedvarende energianlæg og tilhørende infrastruktur.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024