Om  
Claus Ekman
Christian Ege

Tidligere CERN-forsker skal lede Det Økologiske Råd

Det økologiske råd har ansat tidligere forsker og embedsmand Claus Ekman som ny direktør.

Emil Dyrby

1. maj går den nuværende chef for det økologiske råd, Christian Ege, på pension, men organisationen står allerede klar med en ny mand. Det bliver Claus Ekman, der overtager direktørstolen. 

Det skriver organisationen på deres hjemmeside

Claus Ekman præsterer et CV, der spænder fra forskning i den europæiske organisation for højenergifysik CERN til ministerbetjeningsarbejde. 

Senest kommer han fra en stilling som chefkonsulent og souschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, mens han før det har været hos den danske OECD-delegation i Paris fra 2014 til 2017 og i Energistyrelsen fra 2010 til 2014. Fra 2004 til 2007 var han tilknyttet CERN i Schweiz. 

I bestyrelsen er man begejstret for valget af Claus Ekman.

"Vi er meget glade for, at det er Claus, der bliver vores nye direktør. Han har den helt rigtige faglige ballast til at kunne lede en fagligt specialiseret miljøorganisation som Det Økologiske Råd. Desuden har han et solidt kendskab til de politiske processer og stor erfaring med at skabe samarbejde mellem forskellige aktører," udtaler Tue Damsø, bestyrelsesformand for Det Økologiske Råd. 

Selv ser Ekman ligeledes frem til at arbejde i en organisation, der både vægter faktabaserede analyser og skal forholde sig til en politisk virkelighed:

"Det Økologiske Råd er en stærk miljøorganisation, der igennem mange år har været med til at skabe forandringer på en lang række områder inden for miljø og klima. Rådet bygger deres løsningsforslag på solide, faktabaserede analyser og en god forståelse for den politiske virkelighed. Det er en tilgang, der tiltaler mig meget. Jeg er sikker på, at vi sammen kan få endnu større gennemslagskraft og være med til at skabe et sundere og mere bæredygtigt samfund," siger han ifølge Det Økologiske Råd. 

Den afgående Christian Ege har fungeret som sekretariatsleder siden 1997. Efter mere end 20 år i Det Økologiske Råd har han valgt at gå på pension som 64-årig. Før sin tid i Det Økologiske Råd arbejdede han blandt andet som sagsbehandler i Miljøstyrelsen og som miljøkoordinator i Center for Alternativ Samfundsanalyse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Claus Ekman

Energiattaché, det danske generalkonsulat i Silicon Valley, Californien
cand.scient., ph.d. i eksperimentel fysik (København Uni.)

Christian Ege

Seniorkonsulent, Rådet for Grøn Omstilling (tidl. Det Økologiske Råd), medlem af SF’s landsledelse og af Det Miljøøkonomiske Råd
cand.tech.soc. (RUC 1979)

0:000:00