Velux Fondene: Vi har mod på mere grøn impact

GOD INVESTERING: Velux Fondene har forstærket deres fokus på investeringer, der både gavner bundlinjen og miljøet. Ikke på grund af markante resultater endnu, men fordi de tror på, at de gode afkast vil komme. 

”Jeg tror, at kortsigtet økonomisk optimering vil vige for en mere holistisk tilgang,” siger Anders Lyngaa Kristoffersen, Head of Impact Investments hos Velux Fondene.
”Jeg tror, at kortsigtet økonomisk optimering vil vige for en mere holistisk tilgang,” siger Anders Lyngaa Kristoffersen, Head of Impact Investments hos Velux Fondene.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Carsten Terp Beck-Nilsson

Vi tror jo på, at der er nogle globale trends, som giver medvind på cykelstien.

Anders Lyngaa Kristoffersen
Head of Impact Investments, Velux Fondene

Der bliver skruet op på volumenknappen i Søborg. Med de seneste strategiændringer har bestyrelserne i Velux og Villum Fondene hævet ambitionerne for impact-investering.

15 procent af de bundne formuer er nu øremærket til impact mod 10 procent i den gamle strategi. Sammen med investeringer fra to internationale fonde i Velux-familien betyder det, at 300 millioner dollars, svarende til to milliarder danske kroner, skal investeres i aktiviteter, der både giver økonomisk afkast og gør en positiv forskel for miljøet.

”Vi har prøvet at se på, hvad vi havde lært, og om vi havde mod på mere. Og det syntes bestyrelserne så, at vi havde, så vi er blevet enige om at forøge de danske fondes overordnede mål med 50 procent,” siger Anders Lyngaa Kristoffersen, som er Head of Impact Investments i Velux Fondene.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00