Om  
Agi Csonka

Villum Fonden udnævner Agi Csonka til at lede nyt uddelingsområde

Villum Fonden etablerer nyt uddelingsområde, der har fokus på børn, unge og naturvidenskab og ansætter Agi Csonka til at lede det nye område.

Kristian Tolbøll

Villum Fondens nye uddelingsområde får titlen "Børn, unge og naturvidenskab" og har til formål at sætte fokus på at øge børn og unges tekniske og naturvidenskabelige almene dannelse samt at øge deres kompetencer og interesser inden for det tekniske og naturvidenskabelige område.  

Det skriver Velux Foundations.

Agi Csonka er udpeget til at skulle stå i spidsen for at søsætte det nye uddelingsområde. Hun tiltræder sin stilling 1. december 2017.

Agi Csonka er uddannet cand.phil., og hun har en ph.d. i ledelse og organisation fra Institut for Statskundskab på Københavns Universitet.

Hun kommer senest fra en stilling som administrerende direktør for VIVE, det tidligere SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd. Tidligere i karrieren har Agi Csonka været direktør for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA).

Agi Csonka har en stor viden omkring skole- og uddannelsesområdet. Agi Csonka har blandt andet været formand for Rådet for Børns Læring, som rådgiver undervisningsministeren og børne- og socialministeren om kvalitetsudvikling på dagtilbuds- og skoleområdet. Hun er bestyrelsesmedlem hos Tænketanken DEA, der arbejder for kloge investeringer i uddannelse, forskning og innovation, som kan være med til at skabe øget produktivitet, job og vækst i Danmark.

Villum Fonden blev stiftet i 1971 og har støtte af teknisk og naturvidenskabelig forskning som sit kerneområde. Villum Fonden støtter forskere ved danske universiteter oftest gennem bevillinger til projekter. 

Indsatsen er tiltænkt i første omgang at vare 5-10 år, og der er planlagt et årligt uddelingsniveau på 50-100 millioner kroner.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Agi Csonka

Programdirektør, Villum Fonden
cand.phil. (Københavns Uni. 1988), ph.d. (Københavns Uni. 2000)

0:000:00