22 organisationer vil have ændret socialt skæve incitamenter i udligningsordning

Regeringen skal rydde op i kommunernes økonomiske incitament til at fravælge sociale tilbud uden for egne kommunegrænser. Det kræver en række organisationer, som vil have ændret udligningsordningen for at understøtte specialiserede indsatser.

Med udligningsreformen fra 2020 fik kommunerne et endnu større økonomisk incitament til at prioritere sociale tilbud i egne kommuner frem for i andre. Det møder kritik fra en lang række sociale organisationer.
Med udligningsreformen fra 2020 fik kommunerne et endnu større økonomisk incitament til at prioritere sociale tilbud i egne kommuner frem for i andre. Det møder kritik fra en lang række sociale organisationer.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Den kommunale udligningsordning gør det sværere for udsatte borgere at få det bedst egnede tilbud. Og det skal der laves om på.

Det mener et stort antal bruger- og erhvervsorganisationer på det sociale område. De opfordrer i et fælles brev nu regeringens nye indenrigs- og boligminister, Christian Rabjerg Madsen (S), til at skride til handling.

Ifølge de i alt 22 organisationer giver udligningsordningen kommunerne et stærkt økonomisk incitament til at fravælge botilbud og anbringelser til udsatte med handicap og socialt udsatte, der ligger uden for kommunens egne grænser.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024