Debat

Mød Altinget | Kommunals nye debatpanel

PRÆSENTATION: Altinget l Kommunal har til vinteren samlet et stærkt debatpanel. Debattørerne vil sætte fokus på de økonomiske og styringsmæssige udfordringer i kommunerne.
Pernille Diana Castle Møller
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Feltet er sat. 

Det nye debatpanel på Altinget l Kommunal består af otte personer, som har særlig viden, erfaring eller engagement inden for kommunalområdet.

De otte nye debattører er klar til at komme med indlæg om kommunernes udfordringer på både det politiske og økonomiske område. Mens vi venter på evalueringen af kommunalreformen, står blandt andet en bystyrereform og moderniseringsreform på den politiske dagsorden i løben af vinteren og efteråret.

Heldigvis er panelet bredt repræsenteret.

<img align="left" src="@nyimg=12527@" />Jacob Torfing, professor i Politik og Institutioner på Institut for Samfund og Globalisering, Roskilde Universitet.
Jacob Torfing er leder af Center for Demokratisk Netværksstyring og en af hovedmændene bag CLIPS-projektet, der handler om samarbejdsdrevet innovation i den offentlige sektor. Hans forskningsinteresser omfatter netværksstyring, demokratisk deltagelse, offentlig politik og styring samt politiske og administrative omstillingsprocesser i kommunerne. Han har desuden taget initiativ til at samle en bred kreds af forvaltningsforskere om et debatskrift, der sætter en ny kurs for den offentlige sektor.

<img align="left" src="@nyimg=12452@" />Jacob Jensen, medlem af Folketinget og kommunalordfører for Venstre.
Den 39-årige politiker sidder i folketingsgruppens bestyrelse. Jacob Jensen blev valgt ind Folketinget i 2005, hvor han på daværende tidspunkt var ansat hos A.P. Møller som kontorchef. Der havde han arbejdet i godt otte år med en baggrund som cand.merc.jur. fra Handelshøjskolen i København. Jacob Jensens politiske interesser ligger primært inden for økonomi, finans, struktur og organisering m.v.

<img align="left" src="@nyimg=4257@" />Dennis Kristensen, forbundsformand for FOA.
Dennis Kristensen er født i 1953 og uddannet portør. Dennis Kristensen har siden 2002 indtaget formandsposten i fagforeningen FOA, men hans rejse igennem det danske fagforeningslandskab begyndte tilbage i 1976, hvor han ved et tilfælde kom ind i fagbevægelsen, mens han arbejdede som portør. Han fungerede som afløser for en tillidsmand, der var på orlov, og har siden ikke givet slip i den danske fagbevægelse. I 1996 blev han den første formand i FOA's Afdeling 1, der dækkede det daværende Københavns Amt og de 18 kommuner samt Hovedstadens Sygehusfællesskab.
 
<img align="left" src="@nyimg=12543@" />Ib Terp, borgmester (S) i Brøndby Kommune.
Ib Terp er født i 1944 og uddannet civilingeniør i kemi. Han blev i 1978 valgt ind Brøndby Kommunalbestyrelse. Siden 2005 har Ib Terp været borgmester i Brøndby Kommune. Ib Terp har derudover været ansat, fra 1970 – 2005, i sekretariatet for de statslige forskningsråd fra 1978 som kontorchef.

Fakta
BLAND DIG I DEBATTEN! - Send en mail til [email protected]
Foto:
Foto: ft.dk
Foto:
Foto:

<img align="left" src="@nyimg=12542@" />Hans Soie, kommunaldirekør i Holbæk Kommune.
Hans Søie har været kommunaldirektør i Holbæk Kommune siden 2009. I 2006 overgik Hans Søie til at arbejde i sammenlægningssekretariatet for den nye Guldborgsund Kommune og blev efterfølgende direktør i samme kommune. Hans Søie har i Holbæk Kommune stået i spidsen for en omfattende organisationstilpasning, hvor der er ændret i kommunens ledelseshierarkier samt økonomistyring. Siden 2011 har Hans Søie været formand for et fælles velfærdsteknologiprojekt, der har som mål at udbrede gennemprøvede og implementerbare velfærdsteknologiløsninger.

<img align="left" src="@nyimg=12453@" />Ulla Astman (S), formand for Region Nordjylland.
Ulla Astman har været formand for Region Nordjylland siden 2007. Desuden er hun formand for Danske Regioners sundhedsudvalg samt Vækstforum i Nordjylland. Ligeledes er Ulla Astman formand for Dansk Selskab for Patientsikkerhed. 42-årige Ulla Astman er uddannet cand.scient.adm. på Aalborg Universitet og har haft arbejde som projektleder i Nordjyllands Amt og planlægger i Aalborg Kommune. I Region Nordjylland er hun ud over sundhedsvæsnet blandt andet optaget af at skabe udvikling i erhvervsliv og beskæftigelse på basis af ordentlige uddannelsestilbud, forskning og innovation.

Foto:
Foto:
Foto: FOA
Foto:

<img align="left" src="@nyimg=12533@" />Marlene Borst Hansen, kommunalordfører for Radikale Venstre.
Marlene Borst Hansen er født i 1974 og uddannet folkeskolelærer fra Haderslev Statsseminarium. Marlene har været medlem af Folketinget siden 2011 og er ud over at være kommunalordfører også familie-, handicap-, kultur- og socialordfører for Radikale Venstre. Marlene Borst har blandt andet gjort sig bemærket i mediebilledet, da hun tidligere i år tog prioriteringsspørgmålet i forhold til handcappede op til debat. Her satte hun spørgsmålstegn ved, om handicappede modtager "for meget" i sociale ydelser fra staten.

<img align="left" src="@nyimg=12551@" />Poul Erik Mouritzen, professor og kommunalforsker ved Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet.
Poul Erik Mouritzen er født i 1952 og uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet. Han har været professor i statskundskab ved SDU siden 1998, hvor han samme år blev medlem af bestyrelsen for Amtskommunernes og Kommunernes Forskningsinstitut. Poul Erik Mouritzen har fulgt magtspillet mellem regering og kommuner i mange år og har offentlig forvaltning, velfærdsstat, kommunalforskning og samspillet mellem staten og kommunerne som primære forskningsområder. Poul Erik Mouritzen har være initiativtager og leder af en række projekter, herunder et forskningsprogram om kommunalreformen (2004 – 2010) og ”Governance, Funding and Performance of Universities” 
(2010 – 2015).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Jensen

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 1998)

Dennis Kristensen

Fhv. forbundsformand, FOA
portør (Amtssygehuset i Herlev 1976)

Ib Terp

Fhv. borgmester (S), Brøndby kommune
civilingeniør i kemi (DTH 1970)

0:000:00