Økonomisk støtte til indsats for udsatte familier

14. marts 2014 kl. 10:46
KORT NYT: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold og Beskæftigelsesministeriet har valgt ti kommuner til at deltage i et forsøg, som skal hjælpe udsatte familier.
| Flere

Ti kommuner er blevet udpeget af Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold og Beskæftigelsesministeriet til at deltage i et forsøg i løbet af de næste tre år, som skal støtte særligt udsatte familier.

Der er afsat 91 millioner kroner til indsaten og de ti udvalgte kommuner er Furesø, Kolding, Silkeborg, Hedensted, Skive, Randers, Lolland, Assens, Brøndby og Thisted.

Det skriver Beskræftigelsesministeriet i en pressemeddelse.

Forsøget har til formål at sætte ind over for hele familiers problemer, så deres hverdag, økonomi og familieliv kan hænge sammen. Samtidig sigter forsøget mod at sikre trivsel for børnene og understøtte forældrenes tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet.

Beskæftigelsesministeren, Mette Frederiksen (S), siger om projektet:
"I udsatte familier går forældrenes problemer alt for ofte i arv til børnene. Med forsøget vil vi bryde den negative sociale arv ved at sætte ind med en helhedsorienteret indsats over for familier, der har komplekse og sammensatte problemer som fx arbejdsløshed, misbrug eller psykiske lidelser. Med forsøget får hver familie én familieplan og én kordinerende sagsbehandler, der skal hjælpe forældrene tættere på arbejdsmarkedet eller uddannelse og sikre børnene et netværk og en tilværelse med skole og fritidsaktiviteter som andre børn."

Socialministeren, Manu Sareen (R), siger om projektet:
"Vi skal blive langt bedre til at hjælpe de mest sårbare familier i Danmark. For vi ved, at når mor eller far mistrives, kæmper med misbrug eller psykiske problemer, så rammer det også børnene. Både lige nu og i fremtiden. Jeg tror på, at vi med de 91 millioner kroner kan gøre en forskel for familierne. De har brug for, at der er én person, som kender og hjælper hele familien - ikke flere forskellige sagsbehandlere på kryds og tværs i kommunen."

Projektet er en del af aftalen om en reform af kontanthjælpssystemet fra april 2013, der er indgået mellem regeringen og Venstre, Dansk Folkeparti, SF, Liberal Alliance og Konservative.

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK