Om  
Jens Kramer Mikkelsen

Regeringen nedsætter senior-tænketank

Regeringen nedsætter en ny tænketank, som skal komme med konkrete forslag til et godt arbejdsliv for seniorer. Medlemmerne bliver eksperter, praktikere, erhvervsledere og arbejdsmarkedets parter. Tidligere overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S) skal stå i spidsen for arbejdet. 

Anne Justesen

Regeringen har nedsat en ny tænketank for et godt seniorarbejdsliv.

Tænketanken skal komme med konkrete forslag til, hvordan beskæftigelsesindsatsen for seniorer kan forbedres, samt hvordan seniorer kan fastholdes bedre på arbejdsmarkedet. Det skriver Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Det bliver den tidligere overborgmester i København og nuværende administrerende direktør i Udviklingsselskabet By og Havn, Jens Kramer Mikkelsen (S), som skal stå i spidsen for tænketanken. 

Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S) siger i en pressemeddelelse:

"Vi bliver ældre og ældre, og derfor skal vi også blive længere på arbejdsmarkedet. Seniorerne har masser at byde på, men for nogle grupper er det sværere at blive i job end andre. Man kan ikke forvente, at en tømrer på 65 år kravler rundt på et tag på samme måde som en 25-årig. Vi skal sørge for, at han også får nogle sidste gode år på arbejdsmarkedet. Tænketanken skal se på, hvordan vi sikrer, at vi også fremover får glæde af seniorerne på arbejdsmarkedet, og at de får en god afslutning på deres arbejdsliv."

Tænketanken har 19 medlemmer, hvoraf otte er eksperter, praktikere og erhvervsledere. De resterende 11 medlemmer udpeges efter indstilling fra arbejdsmarkedets parter. Se medlemslisten her.  

Tænketanken skal aflevere sine anbefalinger og analyser i 2. halvår af 2016.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jens Kramer Mikkelsen

Byudviklingsdirektør, Nordic Real Estate Partners, fhv. adm. direktør, By & Havn, fhv. overborgmester (S), Københavns Kommune
lærer (Statsseminariet på Emdrupborg 1976)

0:000:00