Regioner: Farligt forslag fra KL

ØKONOMI: KL vil overtage opgaver med nyfødte og deres mødre fra sygehusene. Det vil gavne børnene, mødrene og økonomien, argumenterer KL. Danske Regioner erklærer forslaget for farligt for både mor og barn.
Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), mener, at kommunerne burde få styr på sundhedsplejerskernes hjemmebesøg hos nybagte familier i stedet for at ønske flere opgaver.
Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), mener, at kommunerne burde få styr på sundhedsplejerskernes hjemmebesøg hos nybagte familier i stedet for at ønske flere opgaver. Foto: colourbox.com
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Når den tidlige barselspleje foregår i sygehusregi i dag, er det ikke for sjov.

Bent Hansen
Formand for Danske Regioner (S)

"KL's forslag er ikke bare helt hen i vejret - det er aldeles risikabelt både for de nyfødte og deres mødre," så kontant afviser Danske Regioners formand, Bent Hansen (S), et nyt forslag fra kommunerne, som KL netop har lanceret over for Sundhedsstyrelsen.

Her foreslår KL, at sundhedsplejerskerne overtager opgaverne med høretest, blodprøvetagning og efterfødselssamtaler hos nyfødte og mødre, hvor fødslerne har været ukomplicerede. Opgaverne bliver i dag udført på sygehusene.

KL mener ikke, at de nyfødte og børnene i dag får en ordentlig behandling og peger derfor på, at kommunerne bør overtage denne funktion.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00