Tidligere S-borgmester og Brøndby-mand Kjeld Rasmussen er død

DØDSFALD: Mangeårig socialdemokratisk borgmester Kjeld Rasmussen er afgået ved døden. Det oplyser folketingsmedlem Morten Bødskov (S) på vegne af familien.

Danmarkshistoriens længst siddende borgmester, Kjeld Rasmussen, sov stille ind lørdag 19. maj. Han blev 91 år, og ud af sit lange liv var han borgmester på vestegnen i 39 år.

Han blev valgt som socialdemokratisk borgmester i Brøndby i 1966. Ikke mange år efter at han var blevet færdiguddannet som jurist i 1955. Han besad borgmesterposten til 2005.

Og han var med til at forme Brøndby fra dens begyndelse, som den nuværende Brøndby-borgmester, Kent Max Magelund (S), fortæller:

"Han startede sit politiske virke, da Brøndby stadig var en mark. Han fik bygget en masse almennyttige boliger, fik foreningslivet til at blomstre og fik sat gang i Brøndby IF. Hans indsats som borgmester er både uvurderlig og imponerende," udtaler han til Danmarks Radio.

En rigtig vestegnsborgmester
Kjeld Rasmussen vil også blive husket som en af de markante stemmer, der i 1980'erne og 1990'erne gentagne gange gjorde opmærksom på, at integrationen af flygtninge og indvandrere skabte problemer i en række vestegnskommuner, der allerede dengang havde en stor koncentration af flygtninge og indvandrere.

Det var en debat, som den socialdemokratiske formand Mette Frederiksen selv bragte liv i igen i vinteren 2016, da hun udtalte, at man burde have lyttet til borgmestrenes advarsler om en dansk integrationspolitik på afveje.

En bykonge mindes på stadion
Desuden var Kjeld Rasmussen stor Brøndby-fan, og han blev også fodboldklubbens allerførste formand. Blandt andet derfor er han blevet kendt som ham, der "skabte Brøndby".

Af samme grund vil han også blive mindet med 30 sekunders stilhed, når Brøndby spiller superliga-sæsonens sidste kamp mandag 21. maj.

Forrige artikel Forældre kræver ny folkeskolemilliard Forældre kræver ny folkeskolemilliard Næste artikel Nyt regeringsudvalg skal sikre bedre fremkommelighed og flere boliger i hovedstaden Nyt regeringsudvalg skal sikre bedre fremkommelighed og flere boliger i hovedstaden