Hvor langt er regeringen nået med kulturpolitikken?

DOKUMENTATION: I disse dage er det præcis to år siden, at Thorning-Schmidt-regeringen overtog ministerkontorerne på Slotsholmen. På den tid har regeringen enten igangsat eller gennemført stort set alle initiativer på den kulturpolitiske del af regeringsgrundlaget.
En musikhandlingsplan er et af de initiativer, regeringen har sat i søen siden 2011.
En musikhandlingsplan er et af de initiativer, regeringen har sat i søen siden 2011. Foto: stiften.dk

Samtlige mere eller mindre konkrete punkter på den kulturpolitiske del af regeringsgrundlaget er enten gennemført eller igangsat på datoen for regeringens toårs-jubilæum.

Daværende kulturminister Uffe Elbæk (løsgænger) fik blandt andet gennemført en obligatorisk fireårs-aftale om Det Kongelige Teater og stod samtidig bag nye initiativer som musikhandlingsplanen "Én musikscene – mange genrer 2012-2015" med særligt fokus på den rytmiske musik.

Nuværende kulturminister Marianne Jelved (R) har, siden hun tiltrådte posten i december sidste år, blandt andet lanceret initiativet "Danmark læser", hvor der er afsat 20 millioner kroner til at stimulere læselysten hos danskerne. Og i oktober kan hun se frem til at skulle forhandle en aftale igennem om omlægning af mediestøtten.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00