Computerspilbranchen efterlyser ekstra støttemillioner

FILMAFTALE: Der er brug for at øge støtten til den danske computerspilbranche til 25 millioner kroner årligt, mener Producentforeningen. Et politisk flertal på Christiansborg er klar til at finde flere penge til spilproducenterne. Men det kan betyde, at den trængte filmbranche vil få mindre.

Hvis den hjemlige computerspilbranche for alvor skal vokse, skal staten støtte den med 25 millioner kroner årligt, mener Producentforeningen. I dag bliver branchen støttet med fem millioner kroner om året.
Hvis den hjemlige computerspilbranche for alvor skal vokse, skal staten støtte den med 25 millioner kroner årligt, mener Producentforeningen. I dag bliver branchen støttet med fem millioner kroner om året.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Der er et stort potentiale for spil-branchen, og derfor er det forfærdeligt lidt med blot fem millioner kroner om året i støtte fra staten.

Klaus Hansen
Direktør i Producentforeningen

Hvis den danske computerspilbranche for alvor skal vækste og blive en af frontløberne på verdensplan, er der brug for, at staten støtter den med 25 millioner kroner årligt.

Det mener Klaus Hansen, direktør i Producentforeningen, som blandt andet repræsenterer landets spilproducenter.

Støtten til den danske computerspilbranche indgår som en del af den kommende filmaftale, og i dag støtter staten branchen med fem millioner kroner årligt. Derudover støtter Nordisk Ministerråd også spilbranchen gennem Nordic Game Programmet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00