Danmarksdemokraterne ønsker at øremærke 50 millioner til kultur i provinsen

På finansloven bør der øremærkes 50 millioner kroner til ekstra kulturtiltag i landdistrikterne, mener Søren Espersen fra Danmarksdemokraterne. Pengene kan godt findes inden for det eksisterende kulturbudget, selvom partiet i forvejen vil beskære det med mindst 800 millioner kroner, lyder det. 

Partiet ser gerne, at nogle af pengene går til eksempelvis Dybbøl Mølle i Sønderjylland, Fregatten Jylland i Ebeltoft, Skoleskibet Danmark og Georg Stage, men vil ikke pege på konkrete finansieringsforslag. 
Partiet ser gerne, at nogle af pengene går til eksempelvis Dybbøl Mølle i Sønderjylland, Fregatten Jylland i Ebeltoft, Skoleskibet Danmark og Georg Stage, men vil ikke pege på konkrete finansieringsforslag. Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der bør puljes 50 millioner kroner til ekstra kulturinitiativer uden for de større byer.  

Sådan lyder et det i Danmarksdemokraternes finanslovsudspil for 2024.  

"Vi vil støtte foreningslivet og kulturaktiviteter, som sætter mere gang i landdistrikterne. Vi har også peget på behovet for restaureringer af eksempelvis bygninger og steder af historisk værdi. Det mener vi er meget væsentligt,” siger partiets kulturordfører, Søren Espersen.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00