Dansk Folkeparti vil sløjfe to DR-kanaler

TV: DR skal i fremtiden kun have fire tv-kanaler i stedet for de nuværende seks. Det mener Dansk Folkeparti, som vil give mere plads til HD-tv for at holde liv i det traditionelle flow-tv. Til gengæld får den omstridte DR3 lov til at overleve som flow-kanal, selv om partiet tidligere har krævet den lukket. Socialdemokraterne afviser at tage stilling til spørgsmålet.

Står det til Dansk Folkeparti, skal DR fremover kun have fire tv-kanaler.
Står det til Dansk Folkeparti, skal DR fremover kun have fire tv-kanaler.Foto: Camilla Kongsted/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Jeg tror fortsat, at flow-tv har en fremtid, og derfor er det nødvendigt, at tv-programmerne i videst mulig udstrækning er i HD-kvalitet. Seerne vil kræve det mere og mere, og det skal vi fra politisk side respektere.

Morten Marinus (DF)
Medieordfører

Det kan godt være, at det nye medieforlig endnu ikke er trådt i kraft, og at det næste først skal forhandles på plads om små fire år. Men det holder ikke Dansk Folkeparti fra at tage forskud på forhandlingerne om fremtidens rammeaftale for DR.

Står det til medieordfører Morten Marinus, skal DR’s nuværende seks tv-kanaler barberes ned til fire, når det næste medieforlig træder i kraft i 2019. 

DR fylder nemlig for meget i forhold til de kommercielle tv-aktører, mener han. Derfor skal DR’s flow-kanaler - der ud over hovedkanalerne DR1 og DR2 tæller DR Ultra, Ramasjang, kulturkanalen DR K og den omstridte ungdomskanal DR3 - ikke længere have deres egne kanaler at boltre sig på. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00