Danske Medier: Politikere må stække DR

HØRINGSSVAR: DR bør tvinges til at indføre brugerbetaling på nettet og samtidig nedsætte licensen, lyder det fra Danske Medier. Det møder opbakning fra Venstre og Liberal Alliance.

Landets private medier anklager Folketingets politikere for at bane vejen for, at de statslige mediemastodonter, DR og de regionale TV2-stationer for offentlige midler stjæler markedsandele fra de private medier.

Derfor opfordrer de private mediers talerør, Danske Medier – hvis nye formand er Berlingske-chefredaktør Lisbeth Knudsen - politikerne til at gå i gang med at indsnævre public service virksomhedernes arbejdsområde, så det primært dækker udbud af indhold, der ikke allerede i høj grad dækkes af de private, uafhængige medier.

DR-brugerbetaling
Det skal medføre, at politikerne skal tvinge DR til at indføre brugerbetaling på nettet, hvor de i dag – for offentlige midler – konkurrerer med de private. Og indtægterne herfra skal modsvares af en nedsættelse af licensopkrævningen, lyder det fra Danske Medier i et høringssvar til regeringens public service-udvalg, som har Connie Hedegaard som formand.

Login