Danske Medier: Politikere må stække DR

HØRINGSSVAR: DR bør tvinges til at indføre brugerbetaling på nettet og samtidig nedsætte licensen, lyder det fra Danske Medier. Det møder opbakning fra Venstre og Liberal Alliance.

Den statslige mediemastodont, Danmarks Radio, bør tvinges til at indsnævre sine arbejdsområder, indføre brugerbetaling på nettet og nedsætte licensen, mener Danske Medier.
Den statslige mediemastodont, Danmarks Radio, bør tvinges til at indsnævre sine arbejdsområder, indføre brugerbetaling på nettet og nedsætte licensen, mener Danske Medier.Foto: Colourbox
Erik Bjørn Møller

Vi må erkende, at nettet er kommet for at blive. Men der skal vi så sørge for, at DR med deres 3,7 milliarder licensmuskler ikke bare tromler de andre ned, for så går mangfoldigheden tabt.

Ellen Trane Nørby
Medieordfører for Venstre
Fakta
På trods af betydeligt færre redaktionelle medarbejdere hos de private medier i 2014 i forhold til 2007 modtager de private medier alligevel 26 pct. mindre i støtte og momsfritagelse pr. medarbejder, mens DR både har fået flere redaktionelle medarbejdere og 19 pct. højere licensindtægter pr. medarbejder, fremgår det af Danske Mediers høringssvar til public service-udvalget.
Danske Medier, der er de private mediers fælles talerør, er skabt i 2012-2013 som en fusion af Dansk Magasinpresses Udgiverforening, Danske Dagblades Forening, Danske Specialmedier, Digitale Publicister, Foreningen af Danske Interaktive Medier og Radioerne og Ugeaviserne.

Landets private medier anklager Folketingets politikere for at bane vejen for, at de statslige mediemastodonter, DR og de regionale TV2-stationer for offentlige midler stjæler markedsandele fra de private medier.

Derfor opfordrer de private mediers talerør, Danske Medier – hvis nye formand er Berlingske-chefredaktør Lisbeth Knudsen - politikerne til at gå i gang med at indsnævre public service virksomhedernes arbejdsområde, så det primært dækker udbud af indhold, der ikke allerede i høj grad dækkes af de private, uafhængige medier.

DR-brugerbetaling
Det skal medføre, at politikerne skal tvinge DR til at indføre brugerbetaling på nettet, hvor de i dag – for offentlige midler – konkurrerer med de private. Og indtægterne herfra skal modsvares af en nedsættelse af licensopkrævningen, lyder det fra Danske Medier i et høringssvar til regeringens public service-udvalg, som har Connie Hedegaard som formand.

0:000:00