Om  
Thorkild Møller

Dødsfald: Fhv. landsformand for Radikale Venstre Thorkild Møller (89)

Formanden for De Radikale Venstres Landsforbund fra 1978-1991, Thorkild Møller, er gået bort. Foruden formandskabet havde Thorkild Møller en lang politisk karriere med poster i blandet andet Gladsaxe Kommune, Ribe Amt og Danmarks Radios bestyrelse. 

Andreas Esbjørnsen

25. februar døde Radikales forhenværende landsformand Thorkild Møller. Det bekræfter Radikales pressetjeneste på Christiansborg til Altinget.

Thorkild Møller blev født i Frederikshavn, men har boet både på Sjælland, Fyn og i Sønderjylland. Han tog sin studentereksamen i Sønderborg i 1951. Siden flyttede han til København, hvor han fik job hos Toldvæsenet.

Der arbejdede han i en lang årrække, samtidig med at han forfulgte sin politiske karriere. Han tog sine spæde, politiske skridt i Radikal Ungdom, hvor han blev formand i 1959. Senere fik han en række poster i moderpartiet, hvorefter han blev valgt til kommunalbestyrelsen i Gladsaxe Kommune i 1970. Her blev han først skoleudvalgsformand og senere viceborgmester.

Foruden sit kommunale engagement var Thorkild Møller også repræsentant for Radikale i Landsskatteretten i 22 år og Danmarks Radios bestyrelse i 10 år. Derudover havde han også en plads i Hermod Lannungs Fredsfond.

I 1999 bosatte den forhenværende landsformand sig på Fanø, hvor han købte en grund og byggede hus i Sønderho. Det blev imidlertid ikke afslutningen på Thorkild Møllers karriere, som blev valgt til Ribes Amtsråd i 2001. Der sad han, indtil amterne blev nedlagt i 2007.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Thorkild Møller

Fhv. formand, Det Radikale Venstres Landsforbund (1978-91)

0:000:00