Om  
Lars Engels

Dødsfald: Tv-dokumentarist Lars Engels (80)

Den betydelige danske tv-dokumentarist Lars Engels, København Ø, er død, 80 år gammel. Han vandt priser til DR gennem sin lange ansættelse fra 1976-2005.

Redaktionen

Lars Engels startede et helt andet sted end med de banebrydende tv-dokukmentarprogrammer, der vil stå tilbage. Først blev han kandidat i kemi fra Københavns Universitet i 1968 og var så nogle år tilknyttet Danmarks Lærerhøjskole. Så skiftede han spor og uddannede sig på Filmskolen som dokumentarist, hvilket skulle blive hans skæbne i livet.

I alle årene 1976-2005 var han nemlig ansat i DR, først i DR-Undervisning og siden i DR-Fakta og DR Dokumentargruppen. 

Han byggede på og videreudviklede en dansk og europæisk tradition for observerende dokumentarisme. Han gav en stemme til mennesker, der ikke ellers har et naturligt talerør i samfundet - det være sig psykisk syge, narkomaner og kriminelle. Selv var han helst fluen på væggen, som man hverken så eller hørte. En svær forudsætning, når man producerer tv.

Lars Engels efterlader sig en stor produktion. Fremhæves kan DR-programmer som "Natlæger", "Pigerne fra Halmtorvet", »Orkanens øje" om Mændenes Hjem på Istedgade og "Hævnen er vor" om politimorderen Palle Sørensen, "Et glas vand til Johnny", "Pigerne i Vestre Fængsel" samt "Dømt til behandling" om retspsykiatri enpå Skt. Hans Hospital.

Han modtog for DR en række internationale priser for sine dokumentarprogrammer. Karrieren på DR sluttede ellers i 2005 med en afskedigelse af besparelseshensyn. Kort efter afskedigelsen modtog han LOs store kulturpris.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Engels

Tv-dokumentarist (DR 1976-2005)
Cand.scient. (kemi, Københavns Uni.), Filmskolen (1976)

0:000:00