Enhedslisten efterspørger overimplementering

LOVFORSLAG: Søren Søndergaard (EL) synes, at regeringen har underimplementeret et EU-direktiv. “Det er dejligt,” sagde kulturministeren.

Martin Lorentsen

Fredag 15. januar 2016 blev lovforslaget om at gennemføre et EU-direktiv om kollektiv forvaltning af ophavsret førstebehandlet.

Hvis direktivet bliver gennemført, skal der blandt andet fastsættes regler om, hvordan rettighedsvederlag i musikbranchen skal håndteres, hvor kollektive forvaltningsorganisationer skal opfylde en række krav.

Enhedslisten mener imidlertid, at regeringen underimplementerer direktivet. Lovforslaget lægger ifølge partiets kulturordfører Søren Søndergaard op til, at dele af direktivet bliver justeret, hvis det implementeres i Danmark.

“Hvorfor skulle vi dog undlade at gøre noget fornuftigt, bare fordi det ikke lige er udtrykkeligt påkrævet i et eller andet tilfældigt EU-direktiv?” spurgte Søren Søndergaard.

Kulturminister Bertel Haarder (V) havde tilsyneladende ikke regnet med, at et EU-kritisk parti som Enhedslisten skulle efterspørge yderligere implementering af et EU-direktiv. Det var dog en glædelig overraskelse for kulturministeren, at han blev anklaget for at underimplementere direktivet.

“Det er jo dejligt at høre et medlem af et EU-modstanderparti. Det er virkelig dejligt at høre,” sagde Bertel Haarder og fortsatte:

“Det, der kommer fra Danmark, er jo lidt lettere at ændre end det, der kommer fra EU. Så det er endnu et argument for ikke at lave overimplementering, og mon ikke også at det er et argument, som hr. Søren Søndergaard inderst inde forstår,” lød det fra kulturministeren.

Det førte til en længere parlamentarisk diskussion mellem Søren Søndergaard og Bertel Haarder om implementeringer af EU-direktiver. Se resten af diskussionen her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bertel Haarder

Fhv. MF og minister (V)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1970)

Søren Bo Søndergaard

MF (EL), fhv. MEP, Folkebevægelsen mod EU
HF (Gentofte Statsskole 1974), svejser og skibsbygger (Lærlingeskolen på B&W Skibsværft 1975)

0:000:00