Forlagene flygter – men flere læser e-bøger

DIGITALT: Trods forlagsflugten, der medfører langt færre udgivelser hos eReolen, står læserne i kø for at låne digitale bøger. I januar udlånte bibliotekernes platform det næsthøjeste antal e-bøger nogensinde.

Bibliotekernes store succes med at udlåne digitale bøger rammer forlagenes salg af e-bøger.
Bibliotekernes store succes med at udlåne digitale bøger rammer forlagenes salg af e-bøger.Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

Selv om flere store forlag fra årsskiftet har fjernet deres digitale udlån af e-bøger fra bibliotekernes eReolen, går det endnu ikke ud over læsernes interesse for at digitalt.

Bibliotekernes e-bogsportal har derimod i januar kunnet notere sig en lille stigning i antallet af udlån, skriver Mediawatch, der henviser til en opgørelse fra Netbib.dk. Her fremgår det, at eReolen i januar udlånte 103.948 bøger – hvilket er det næsthøjeste i det digitale biblioteks historie.

”Vi ser en svag stigning i antallet af udlån, og det er vi selvfølgelig glade for. Jeg tror, at den grundlæggende forklaring er, at folk vælger at læse noget andet i stedet for de udgivelser, som vi ikke længere kan tilbyde,” lyder det ifølge Mediawatch fra formanden for eReolen, Jakob Heide Petersen, der er chef for Københavns Hovedbibliotek.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00