Mikkel Flyverbom: "Vi må ikke længere betragte teknologiske trusler som individets eget ansvar"

Trusler fra ny teknologi er ikke blevet håndteret tilstrækkeligt politisk, men er i stedet blevet overladt til den enkelte borger, mener professor Mikkel Flyverbom. Snart skal han stå i spidsen for en ekspertgruppe, der skal rådgive regeringen om fremtidens regulering af techgiganter. 

Mikkel Flyverbom står i spidsen for den eksterne ekspertgruppe, som skal understøtte arbejdet med at sætte rammerne for tech-giganterne.
Mikkel Flyverbom står i spidsen for den eksterne ekspertgruppe, som skal understøtte arbejdet med at sætte rammerne for tech-giganterne.Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Fraværet af politisk bevågenhed og handlekraft betyder, at vi som samfund står over for fundamentale udfordringer med den teknologiske udvikling og håndteringen af magtfulde techgiganter.

Det mener Mikkel Flyverbom, der er professor ved CBS, medlem af Dataetisk Råd og formand for regeringens ekspertgruppe om techgiganter.

En ny regering er på plads, og efter planen går ekspertgruppen snart for alvor i gang med at granske vilkårene for techgiganterne for derefter at komme med bud på, hvordan fremtidens regulering på det digitale område kan se ud.

0:000:00