Om  
Pernille Skipper

Fra Enhedslisten til TV 2: Pernille Skipper er ny kommentator på News

Enhedslistens tidligere politiske ordfører Pernille Skipper er fra 1. maj ny kvinde på kommentatorholdet på TV 2 News.

Pernille Skipper bytter 1. maj taler i Fælledparken ud med politiske analyser på TV 2 News, hvor hun bliver ny politisk kommentator. 
Pernille Skipper bytter 1. maj taler i Fælledparken ud med politiske analyser på TV 2 News, hvor hun bliver ny politisk kommentator. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sebastian Vidkjær Stone

Når Hans Engell, Søs Marie Serup og Hans Redder toner frem på skærmen hos TV 2 og udlægger, hvad der er op og ned i dansk politik, så får de fra 1. maj nuanceret deres udlægning med analyser og indsigter fra Enhedslistens tidligere politiske ordfører Pernille Skipper. 

Den tidligere venstrefløjsprofil er nemlig ny politisk kommentator på TV 2 News, hvor hun blandt andet bliver en fast del af stationens 'Besserwisserne'. 

Det skriver tv-stationen i en pressemeddelelse

"Jeg håber at bidrage til den politiske samtale med konkret erfaring og viden fra de fora, hvor beslutningerne bliver taget. Det politiske spil og de uskrevne regler er så mange og så kringlede, at det kan være svært gennemskueligt, men det er politisk alt for vigtigt til," udtaler den tidligere toppolitiker i forbindelse med jobskiftet. 

Første gang, man som seer kan opleve Pernille Skipper tone frem på skærmen, bliver på arbejdernes internationale kampdag 1. maj, hvor hun altså bytter taler i Fælledparken ud med politiske analyser på News.

Pernille Skipper afløste i 2016 Johanne Schmidt-Nielsen som politisk ordfører i 2016 og gav i 2021 posten videre til Mai Villadsen (EL). Som følge af Enhedslistens rotationsprincip var Pernille Skipper ikke opstillet til folketingsvalget i 2022. 

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pernille Skipper

Politisk kommentator, formand, Coop, fhv. MF og politisk ordfører (EL)
cand.jur. (Københavns Uni. 2011)

0:000:00