Formand for Dansk Kunstnerråd: Jeg synes nogle gange, at det bliver prioriteret højere at kunne træne fodbolddrenge, end at der er professionel kultur i landet

Kulturlivet skal op i gear ovenpå en hård pandemi, og det kræver flere penge til kulturlivet, mener Jørgen Thorup. Han blev før sommerferien genvalgt som formand for Dansk Kunstnerråd, og hans mission er at presse kulturen op på prioriteringslisten.

Hvis det danske kulturliv skal vende tilbage i fuld flor efter corona, vil formanden for Dansk Kunstnerråd se politikerne sende flere penge kulturens vej.
Hvis det danske kulturliv skal vende tilbage i fuld flor efter corona, vil formanden for Dansk Kunstnerråd se politikerne sende flere penge kulturens vej. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Døren åbner, og statsministeren træder ud ad døren. Så kommer den næste minister. Og den næste. Og den næste.

Som rosinen i pølseenden er kulturministeren den sidste til at træde ud ad døren, når der er ministerudnævnelse. Og den placering symboliserer meget godt hvor langt nede i det politiske hierarki, kulturpolitikken bliver placeret, mener Jørgen Thorup. Især når det kommer til den professionelle kunst i landet.