Om  
Joy Mogensen

Joy Mogensen vinder valgkamp i energiselskab

Den tidligere borgmester og kulturminister Joy Mogensen er blandt rekordstort kandidatfelt blevet stemt ind i repræsentantskabet hos energi- og fiberselskabet Andel.

Joy Mogensen er blevet valgt i Roskilde Kommune som nyt medlem af repræsentantskabet i energi- og fiberselskabet Andel.
Joy Mogensen er blevet valgt i Roskilde Kommune som nyt medlem af repræsentantskabet i energi- og fiberselskabet Andel.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

Siden Joy Mogensen i august trak sig som minister har hun skiftet politisk bane fra Borgen til energisektoren., og byttet kultur ud med kampen for grøn og digital omstilling. Det har hun cementeret med en sejrrig valgkamp som ny repræsentant hos energi- og fiberselskabet Andel, oplyser koncernen.

Den tidligere minister er blevet stemt ind for de næste fire år i repræsentantskabet sammen med 38 andre kandidater fra Roskilde, Sorø, Solrød, Slagelse og Odsherred. 

Hun har dermed formået at sikre sig en plads i et rekordstort kandidatfelt med i alt 133 kandidater til 39 pladser i repræsentantskabet. De skal sammen med Andels I alt 137 medlemmer fordelt på 15 kommuner i den kommende periode sikre indflydelse på Andels arbejde med grøn omstilling og digital ligestilling. 

Joy Mogensen får således til opgave at repræsentere vores 400.000 andelshavere og medvirke til at afspejle synpunkter og udvikle virksomheden, energisystemet og den grønne omstilling af samfundet. Som repræsentant har hun nu desuden også selv mulighed for at stille op til valg i Andels bestyrelse.

Hun indtræder i repræsentantskabet med ledelseserfaring og indsigt fra både politisk regi og erhvervslivet, som hun kan trække på for at øge den grønne indflydelse og fælles front. Hun kan foruden sin ministerkarriere blandt andet trække på sin indsigt og kompetencer som tidligere konsulent for Rambøll og Teknologisk Institut.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Joy Mogensen

Fhv. kultur- og kirkeminister, borgmester (S), Roskilde Kommune
BA i kultur- og sprogmødestudier (Roskilde Uni. 2005)

0:000:00