Julesamtale: Michael Aastrup Jensen

INDBLIK: Venstres Michael Aastrup Jensen går højt op i sine ordførerskaber. Med bøger på sin iPad kombinerer han kultur og it, og når han slapper af til en film, er det naturligvis i embeds medfør.

I dette 16. afsnit af Altingets julekalender kommer vi tættere på Venstres kultur- og it-ordfører, Michael Aastrup Jensen.
I dette 16. afsnit af Altingets julekalender kommer vi tættere på Venstres kultur- og it-ordfører, Michael Aastrup Jensen.Foto: Pressebillede
Line Jenvall

Mit politiske engagement går helt tilbage til min folkeskoletid, hvor jeg blev provokeret af min lærer i 8. klasse.

Michael Aastrup Jensen
Venstres kultur- og it-ordfører
Fakta
Michael Aastrup Jensen er født 16. marts 1976 i Roskilde.
I dag bor han med sin familie i Randers, hvor han er valgt til Folketinget for Venstre i Østjyllands Storkreds.

Han har været medlem af Folketinget siden 2005 og er i dag kultur- og it-ordfører. Fra 2002 til 2006 var han borgmester i Randers Kommune, hvor han forinden sad i byrådet fra 1998.

Michael Aastrup Jensen er uddannet akademiøkonom med speciale i salg fra Det Danske Erhvervsakademi i Randers i 1999 og har inden sin politiske karriere arbejdet som salgs- og marketingkoordinator i ProInfo A/S.

Kilde: ft.dk

Hvorfor gik du ind i politik?
Det, der er mest spændende, er at være med til at lave loven, og derfor stillede jeg op til Folketinget. Men mit politiske engagement går helt tilbage til min folkeskoletid, hvor jeg blev provokeret af min lærer i 8. klasse. Som en modreaktion meldte jeg mig ind i VU for at holde fast i mine borgerlige overbevisninger, og jeg endte med at blive byrådskandidat i Randers. Jeg ville gerne gøre en forskel for de unge, og det tog om sig, så jeg endte med at gå skridtet videre til landspolitik. 

Hvilken politiker har været en inspiration for dig?
Som venstremand er jeg fristet til at sige Uffe Ellemann Jensen (V). Han har været et stort forbillede. Men jeg har også fundet stor inspiration i amerikanske Ronald Regan. Han var manden, der fik USSR i knæ, og at ændre verdensordenen på den måde er fascinerende.

Hvilken politisk modstander har du mest respekt for?
Hvis jeg skal bare skal nævne én, er det Stine Brix fra Enhedslisten. Hun er min kollega på it-området og én af dem, der har holdt fanen højt på den it-politiske scene. Hun har også et højt vidensniveau, og det har jeg stor respekt for. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00