København kritiserer kulturpenge til Aarhus

TILSKUD: Kultursamarbejde i hovedstadsområdet hænger i en tynd tråd efter at have mistet statstilskud, som nu skal komme Aarhus til gode. Københavns kulturborgmester forstår ikke, at Aarhus skal have flere penge.

”Jeg står ikke og siger, at København skal have alle pengene. Overhovedet ikke. Men at man tager penge fra hovedstaden og giver dem til Aarhus - det forstår jeg simpelthen ikke.”

Sådan lyder det fra Københavns kultur- og fritidsborgmester, Carl Chr. Ebbesen (DF), efter at kulturminister Bertel Haarder (V) og et blåt flertal blandt partierne har besluttet sig for at snuppe hovedparten af statens tilskud til kultursamarbejdet Kulturmetropol Ørestad i hovedstadsområdet for i stedet at overføre en del af pengene til Kulturby Aarhus 2017.

Ingen forståelse for penge til Aarhus
”Jeg er meget ærgerlig over, at pengene ryger derover, og jeg har ikke forståelse for det. Når jeg kigger mod Aarhus, så er det da med misundelige øjne over det, de har af budgetter og kulturinstitutioner. Aarhus er jo ikke en by, der mangler kultur, eller som har det svært kulturelt,” siger Carl Chr. Ebbesen.

Login