Karoline Prien Kjeldsen
Efter 13 år i Kulturministeriet er det slut. Karoline Prien Kjeldsen har på grund af sygdom valgt at stoppe som departementschef. (Foto: Klaus Holsting / Kulturministeriet)

Kulturministeriets departementschef stopper

10. september 2013 kl. 9:51
AFSKED: Kulturministeriets departementschef gennem de seneste 13 år, Karoline Prien Kjeldsen, stopper i stillingen som departementschef på grund af sygdom.
| Flere

Karoline Prien Kjeldsen, der siden 2000 har været departementschef i Kulturministeriet, har valgt at opsige sin stilling som følge af alvorlig sygdom.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse.

Gennem de senere år har Karoline Prien Kjeldsen kæmpet med en tilbagevendende kræftsygdom. Hun har derfor valgt at stoppe som departementschef for i en periode at koncentrere sine kræfter om sygdommen og familien.

"Mit hjerte brænder for kulturen, og jeg har følt det som et stort privilegium at få lov til at arbejde i Kulturministeriet i 13 år. Jeg har nydt at arbejde sammen med dygtige og engagerede mennesker i departementet, styrelser, institutioner og organisationer," siger Karoline Prien Kjeldsen og tilføjer:

"Det har også været en stor glæde at arbejde sammen med ministre og andre politikere, der har engageret sig i kulturen og idrætten. Og ikke mindst har det været spændende at møde det engagement, der er blandt kunstnere i kulturlivet."

Jelved: Et stort tab for ministeriet
Kulturminister Marianne Jelved (R) finder, at Karoline Prien Kjeldsens måde at lede Kulturministeriet på har været helt særlig, og at hendes ånd gennemsyrer hele ministeriet.

"Hun har gennem årene som departementschef skabt rammerne for et departement fyldt med dybt professionelle, engagerede og åbne medarbejdere. Derfor er det et stort tab for ministeriet, at Karoline ser sig nødsaget til at stoppe som departementschef," siger Marianne Jelved og fortsætter:

"Samarbejdet med Karoline har for mig været inspirerende og en personlig oplevelse, som jeg ikke ville have været foruden, og det gør mig ondt, at hun er ramt af en alvorlig sygdom. Selvom jeg er ked af at skulle undvære Karoline som min nærmeste medarbejder i ministeriet, forstår jeg til fulde hendes beslutning, og jeg håber virkelig, at Karoline kommer igennem det".

Stillingen som departementschef vil blive slået op, oplyser ministeriet.

Dokumentaion

BLÅ BOG: Karoline Prien Kjeldsen

Født 17. august 1961, København

Cand.jur. (Københavns Universitet 1987)

Fuldmægtig, Justitsministeriet, 1987-1997
Kontorchef, Justitsministeriet, 1997-2000
Departementschef, Kulturministeriet, 2000-2013

Medlem af styrelsen for Danmarks Nationalbanks Jubilæumsfond, 2005-2011
Censor ved Københavns Universitet fra 2002
Medlem af Flygtningenævnet, 1988-1992
Medlem af repræsentantskabet for Fonden Den Nordatlantiske Brygge fra 2001 og bestyrelsesformand smst. fra 2011
Medlem af Københavns Universitets Rådgivningspanel fra 2001
Medlem af bestyrelsen for Fonden til markedsføring af Danmark fra 2008
Medlem af bestyrelsen for den Classenske Fideicommis fra 2012 

Kilde: Kraks Blå Bog 2013-14 

MODTAG ET DAGLIGT NYHEDSBREV FRA ALTINGET.DK