Kunstfond afviser favorisering af hovedstaden

INTERVIEW: ”Skal vi så lave kvoter,” lyder det retoriske spørgsmål fra formanden for Statens Kunstfond, Gitte Ørskou, efter at Venstre har kritiseret fondens fordeling af støttemidler for geografisk skævhed.

Mange kunstnere bor nu engang i København - men de værker, som de får støtte til, udstilles ofte i andre dele af landet, understreger formanden for Statens Kunstfond, Gitte Ørskou.
Mange kunstnere bor nu engang i København - men de værker, som de får støtte til, udstilles ofte i andre dele af landet, understreger formanden for Statens Kunstfond, Gitte Ørskou.Foto: Kunst.dk
Erik Bjørn Møller

Hvis der er kunstnere, der sidder med den følelse, som Michael Aastrup Jensen baserer sin kritik på, så vil jeg i den grad opfordre dem til at komme i dialog med os. Men jeg har ikke mødt det. Hverken i Nordjylland eller andre steder.

Gitte Ørskou
Formand for Statens Kunstfond

Hendes første sætning er en anelse overraskende.

Men Gitte Ørskou er ikke kun formand for Statens Kunstfond. Hun er også direktør på Kunsten i Aalborg – der tidligere hed Nordjyllands Kunstmuseum.

”Som kulturaktør i Jylland synes jeg, at rigtig meget af kulturstøtten generelt går til hovedstaden, og det vil jeg da gerne diskutere.”

0:000:00