Kvinfo-direktør: Vi påpeger viden, som dele af Danmark ikke bryder sig om

VÆRDIKRIG: Regeringen truer videnscenteret Kvinfo på statsstøtten. ”Hvis det her bliver til virkelighed, vil Danmark miste en høj grad af viden og formidling omkring ligestilling, som vi ellers er kendt for i hele verden," siger Kvinfo-direktør Suzanne Moll.

Konstituteret direktør i Kvinfo Suzanne Moll til kvindernes internationale kampdag sidste år. Her i selskab med daværende direktør Nina Groes (tv.) og Kronprinsesse Mary (th.).
Konstituteret direktør i Kvinfo Suzanne Moll til kvindernes internationale kampdag sidste år. Her i selskab med daværende direktør Nina Groes (tv.) og Kronprinsesse Mary (th.).Foto: Martin Sylvest /scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Kvinfo er under beskydning fra flere kanter.

Eftersom vi arbejder vidensbaseret kan vi ikke undgå at påpege, at der er et ligelønsproblem i Danmark. Og vi kan ikke undgå at påpege, at kvinder tager mere barselsorlov end mænd. Dermed kan vi godt blive opfattet som politiske. For vi påpeger vidensbaseret fakta, som dele af Danmark ikke bryder sig om.

Suzanne Moll
Kvinfo

Det hele begyndte mandag morgen, hvor kulturminister Mette Bock (LA) fratog videnscenteret opgaven med at drive bibliotek og sløjfede de penge, der følger med.

Onsdag eftermiddag meldte udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) ud, at hun ligeledes ønskede at sløjfe de cirka to millioner kroner til Kvinfos mentornetværk, som støttes af Integrationsministeriet.

0:000:00