Medieordførerne: Vi bør diskutere armslængdeprincippet

ORKESTER: Der er brug for en principiel debat om armslængdeprincippet i kølvandet på striden om UnderholdningsOrkestret. Det mener flere af de medie- og kulturordførere, der i den seneste tid har været dybt begravet i orkester-sagen. Læs her, hvad fire af ordførerne har lært af sagen.

Debatten om UnderholdningsOrkestret har sat fornyet fokus på armslængdeprincippet og politikernes forhold til DR. 
Debatten om UnderholdningsOrkestret har sat fornyet fokus på armslængdeprincippet og politikernes forhold til DR. Foto: Camilla Kongsted/Altinget.dk
Per Bang Thomsen

Orkester-sagen har lært os, at vi ikke længere kan stole på, at DR’s bestyrelse eller ministeren respekterer medieaftalen eller den gældende public service-kontrakt. Det skal de gøre fremover.

Alex Ahrendtsen (DF)
Kulturordfører

Når stormen om UnderholdningsOrkestret er løjet af, bør mediepolitikerne sætte sig ned i en stille kreds og diskutere, hvad de har lært af hele forløbet.

Det er meldingen fra kulturminister Marianne Jelved (R), efter hun tirsdag sagde god for, at DR som planlagt kan lukke orkestret den 1. januar 2015.

Sagen har nemlig sat fornyet fokus på forholdet mellem folketingspolitikerne og public service-institutionen samt det sølvbryllupsramte armslængdeprincip, der stadigvæk udgør grundstenen i dansk kultur- og mediepolitik.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024