Ny måling: Danskere bakker op om kulturbesparelser

MÅLING: 48 procent af danskerne ønsker, at besparelserne på kulturområdet skal fortsætte, viser ny måling. Kulturaktører vælger dog at hæfte sig ved de mere positive tal.

Aarhus Symfoniorkester har de seneste år - ligesom bl.a. de statslige museer - været underlagt årlige besparelser på to procent. (Arkivfoto)
Aarhus Symfoniorkester har de seneste år - ligesom bl.a. de statslige museer - været underlagt årlige besparelser på to procent. (Arkivfoto)Foto: /ritzau/Martin Rosenauer
Peter Pagh-Schlegel

Man får svar, som man spørger, og holder man sundhed op mod kultur, er det klart, at de svarer, som de gør

Anders Laursen
Formand, Dansk Musikerforbund

Siden 2016 er der skåret to procent årligt i de statslige kulturudgifter som følge af regeringens såkaldte omprioriteringsbidrag.

Mens besparelserne har været til stor frustration i kulturlivet, udviser en stor andel af landets borgere forståelse for prioriteringen. Det viser en måling, som Norstat har lavet for Altinget og JP.

Hele 48 procent af borgerne ønsker, at besparelserne skal fortsætte, "da der er vigtigere områder, som bør prioriteres". 27 procent ønsker, at besparelserne skal ophøre, mens kun 11 procent vil have besparelserne tilbagerullet.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00