Økonomiske sanktioner skal bremse matchfixing

SVINDEL: Kulturminister Marianne Jelved (R) truer med at tage statslige tilskud fra idrætten, hvis ikke idrætsforbundene lægger sig i selen for at bremse matchfixing. Idrættens store organisationer tager truslen i stiv arm. De tror ikke, det kommer til at ramme dem.

Snyd og svindel og bestikkelse for at opnå særlige resultater er blevet en del af virkeligheden i dansk idræt, også indenfor fodbold. Nu truer kulturministeren med økonomiske sanktioner, hvis ikke idrætsforbundene går til kamp mod svindlen.
Snyd og svindel og bestikkelse for at opnå særlige resultater er blevet en del af virkeligheden i dansk idræt, også indenfor fodbold. Nu truer kulturministeren med økonomiske sanktioner, hvis ikke idrætsforbundene går til kamp mod svindlen. Foto: Colourbox.com
Erik Bjørn Møller

For at bekæmpe sager med snyd, bestikkelse og aftalt spil i idrættens verden truer kulturminister Marianne Jelved (R) nu de danske idrætsorganisationer på pengepungen.

Det sker for at sikre øget selvjustits og bekæmpelse af matchfixing i idrætsorganisationerne, der fremover risikerer at blive helt eller delvist frataget deres tilskud fra staten, hvis de ikke lægger sig i selen for at bremse snyd og korruption i idrætskonkurrencer og kampe.

Den nye sanktionsmulighed kommer i kølvandet på flere matchfixing-skandaler i bl.a. dansk fodbold i form af et nyt lovforslag fra ministeren.