Om  
Mette Holbæk
Tine Smedegaard Andersen

People's Press ansætter tidligere Gyldendal-direktør

Mette Holbæk er blevet ansat i en nyoprettet stilling som producent på forlaget People's Press.

Peter Bjørnbak Hansen

People's Press har hentet Mette Holbæk, konsulent og tidligere marketingdirektør i Gyldendal, ind til en nyoprettet stilling som producent.

Det skriver MediaWatch.

Forlaget, som i mange år har været kendt for sin journalistiske linje, begrunder nyoprettelsen og ansættelsen med, at det vil tilføre flere udgivelser af "aktuelle, menneskelige historier".

"Mette Holbæks årelange erfaring med magasinjournalistik og journalistisk inspireret forlæggeri er et oplagt supplement til den grundige graverjournalistiske, aktualitetsbårne og ofte debatskabende profil, People's Press har været kendt for siden begyndelsen," siger Tine Smedegaard Andersen, forlagets administrerende direktør.

Mette Holbæk er uddannet journalist og indledte sin karriere hos magasinhuset Benjamin Media, hvor hun var med til at udvikle kvindemagasinet Woman, som hun også blev chefredaktør for.

Sideløbende har hun drevet sit eget forlag med fokus på nonfiktions-udgivelser målrettet kvinder, som sidenhen er blevet købt af Gyldendal, hvor hun i 2015 blev marketingdirektør.

Forlagsbranchen er dermed på ingen måde fagre ny verden for Mette Holbæk.

"Jeg glæder mig til at bidrage til People's Press' fortsatte udvikling ved med nysgerrighed og empati at bruge undergenrer som memoirer, journalistisk fortalte fagbøger, personlig udvikling og interviewbøger til at stimulere enhver læsers tanker om, hvad det at være menneske kan være og blive til," siger Mette Holbæk.

Ansættelsen af Mette Holbæk sker, kort efter People's Press afskedigede seks medarbejdere som led i en restrukturering af forlaget, som blandt andet indebærer, at der skæres i porteføljen af udgivelser.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Holbæk

Producent, People's Press, fhv. marketingsdirektør, Gyldendals Forlag
MBA (CBS 2019), journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1999)

Tine Smedegaard Andersen

Vicedirektør, Nationalmuseet
cand.theol. (Aarhus Uni. 1991)