Politikerne står fast: Vi blander os ikke i filmbranchens forretningsmodeller

FILMAFTALE: Trods fornyet pres fra filminstruktørerne afviser både blå og røde partier at lovgive sig til nye forretningsmodeller for filmbranchen. Tiden er ikke inde til nye skatter og afgifter, lyder det fra Socialdemokraterne.

Hverken Venstre eller Socialdemokraterne har planer om at finde en løsning på filmbranchens finansieringsmæssige problemer. Branchen skal selv finde frem til nye forretningsmodeller, lyder det fra Christiansborg.
Hverken Venstre eller Socialdemokraterne har planer om at finde en løsning på filmbranchens finansieringsmæssige problemer. Branchen skal selv finde frem til nye forretningsmodeller, lyder det fra Christiansborg.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Tiden er hverken til ekstra skatter eller afgifter, og derfor foretrækker jeg, at branchen i første omgang finder frem til en fælles aftale.

Troels Ravn (S)
Kulturordfører

Det er ikke politikernes opgave at lovgive sig til nye forretningsmodeller for filmbranchen. Det må filminstruktørerne, biograferne, teleindustrien og alle de andre brancheaktører selv finde ud af ved deres eget forhandlingsbord.

Det er den utvetydige melding fra både Venstre og Socialdemokraterne, efter Danske Filminstruktører tidligere på ugen opfordrede politikerne til at finde frem til en ansvarlig forretningsmodel, hvor også teleoperatører og biografer bidrager til filmproduktionen.

”Det er både godt og ædelt, at I, politikere, ikke vil blande jer i brancheaftaler, men det er I ganske enkelt nødt til nu, for der er noget meget mere alvorligt på spil end et armslængdeprincip,” skrev Christina Rosendahl, formand for filminstruktørernes brancheorganisation, i et debatindlæg på Altinget : kultur.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00