Radikale vil investere 208 millioner kroner mere i kultur

FINANSLOV: Regeringens finanslovsudspil ændrer ikke på kulturens omprioriteringsbidrag, men de kan forvente krav fra støttepartierne til at fjerne det. Og nu spiller De Radikale ud med ekstra midler til området.

Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

De Radikale vil have tilført flere penge til kulturområdet.

Det er en del af indholdet i partiets finanslovsudspil for 2020, som blev præsenteret mandag morgen.

I alt 208 millioner kroner skal - foruden at afskaffe omprioriteringsbidraget - øge statsstøtten til museerne, den klassiske musik, regionale spillesteder og dansk litteratur.

Dokumentation

Det vil De Radikale med kulturen

Styrkelse af public service (50 mio. kr.)

Stop for omprioriteringsbidraget på kulturområdet (50 mio. kr.)

Ny dansk kultur: investeringsplan for kulturen (128 mio. kr.)

  • Mere rytmisk musik rundt om i landet (20 mio. kr.) til flere regionale spillesteder, honorarstøttede spillesteder og talentudvikling.
  • Mere klassisk musik rundt i landet (21 mio. kr.) til at styrke Copenhagen Phil, de andre landsdelsorkestre og Underholdningsorkestret.
  • Mere teater rundt i landet (30 mio. kr.) til at små turnégrupper kan få fast bevilling.
  • Flere på museum rundt om i landet. (32 mio. kr.) som skal muliggøre, at flere museer kan få status som statsanerkendte, og så museerne kan spille en mere aktiv rolle som dannelsesinstitution i lokalsamfundet både for voksne og børn.
  • Litteraturen ind i den offentlige samtale. (25 mio. kr.) som gives til at styrke danskernes forhold til litteratur, så flere – både børn og voksne – læser litteratur og deler oplevelsen med hinanden. Initiativerne omfatter en opfølgning på den nationale læsestrategi for børn og unge samt et nyt initiativ med ’nationens bogklub’, der skal udbrede ny dansk litteratur gennem uddeling af bøger og offentlige læse-arrangementer.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024