Regeringen åbner for udenlandske kunstneres ret til bijob

BIJOB: Udenlandske musikere og sportsudøvere med arbejdstilladelser i Danmark skal undtages fra reglen om bibeskæftigelse, hvis det står til regeringen. Og denne gang vil Socialdemokratiet stemme for.

Sidste år blev en japansk musiker i Det Kongelige Kapel straffet for at bijobbe for et andet orkester i landet. (arkivfoto)
Sidste år blev en japansk musiker i Det Kongelige Kapel straffet for at bijobbe for et andet orkester i landet. (arkivfoto)Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

At udenlandske musikere kan få lov til at bijobbe i orkestre eller på turneer uden at skulle søge om tilladelse først, er naturligvis noget vi støtter

Mattias Tesfaye (S)
Integrationsordfører

Selvom den japanske bratschist Hidekazu Uno i 16 år har spillet for Det Kongelige Kapel, er han i dag stemplet som kriminel af Udlændingestyrelsen.

Årsagen er, at han ulovligt har bijobbet hos et andet orkester end Det Kongelige Kapel, hvilket udover at udløse en bøde på 5.000 kroner vil nægte ham at søge permanent opholdstilladelse i Danmark.

Men nu vil regeringen gøre reglerne for bijob mere lempelige for udenlandske musikere. Udlændinge- og Integrationsministeriet oplyser, at man arbejder på et lovforslag, der skal give personer med opholdsgrundlag adgang til bibeskæftigelse.

0:000:00