Regeringen vil straffe medier hårdere for krænkelser

KONSEKVENS: Regeringen varsler nu lovforslag, der skal lægge en "markant hårdere kurs" mod medier, der krænker privatlivets fred eller bringer urigtige historier om personer. Socialdemokratiet bakker op.

Foto: Linda Kastrup/Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Jeg synes ikke, det er fair på nogen måde at tage udgangspunkt i en fuldstændigt vanvittig Se & Hør-sag og sige, at forholdene for medierne skal strammes på den baggrund.

Lars Werge
Formand for Dansk Journalistforbund

Det er absolut ikke tiltænkt nogen indskrænkning af ytringsfriheden. Men hvis forslaget vil medføre, at journalister i højere grad vil overveje, om det, de skriver, er korrekt, så synes jeg, at det vil være en glimrende sidegevinst.

Preben Bang Henriksen (V)
Retsordfører

En af Danmarks mest alvorlige medieskandaler nogensinde bliver i disse dage vendt og drejet ved Retten i Glostrup. Der er naturligvis tale om Se & Hør-sagen, der første gang så dagens lys i 2014, hvor det blev afsløret, at ugebladet gennem en årrække modtog personfølsomme oplysninger om kendte personers brug af kreditkort gennem en “tys-tys-kilde” ansat ved IBM.

Sagen sendte chokbølger gennem medielandskabet og har siden sin afsløring været centrum for en ophidset offentlig debat om pressens rolle og ansvar.

Nu melder regeringen sig klar til at skærpe lovgivningen, så straffen bliver højere for medier, der krænker privatlivets fred eller bringer urigtige og ærekrænkende historier.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00