Statens Kunstfond får kritik fra statsrevisorer

RIGSREVISION: Statsrevisorer kritiserer Statens Kunstfond for uklare kriterier ved tildeling af kunststøtte og savner dokumentation for, at de tildelte penge er brugt rigtigt.

Statens Kunstfond har pligt til at følge op på, at pengene bliver brugt rigtigt, mener statsrevisor Britt Bager (V).
Statens Kunstfond har pligt til at følge op på, at pengene bliver brugt rigtigt, mener statsrevisor Britt Bager (V).Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Når Statens Kunstfond uddeler pengene, skal de sikre, at de bliver brugt på det, der er aftalt.

Britt Bager
Statsrevisor

I 2018 uddelte Statens Kunstfond 549,3 millioner kroner i kunststøtte.

Her af har 16 procent af de personer og projekter, der har modtaget støtte, ikke kunne dokumentere at have brugt tilskuddet i overensstemmelse med formålet.

Det viser en beretning om tilskudsforvaltningen i Statens Kunstfond, som Rigsrevisionen står bag. Og det giver anledning til kritik fra statsrevisorerne, der bestilte undersøgelsen i december 2018.

Dokumentation

Statsrevisorernes bemærkninger

Statsrevisorerne finder det ikke helt tilfredsstill­ende, at Kulturministeriet har tilrettelagt tilskudsforvaltningen i Kunstfonden, så den ik­ke i alle tilfælde understøtter, at tilskudsmodtagerne når de fastsatte mål.

  • Kunstfondens kriterier for tildeling af tilskud har i en række tilfæl­de ikke været tilstrækkeligt klare. Det gør det vanskeligt at afgøre, om de ansøgere, der modtager tilskud, er dem, der i størst muligt omfang lever op til tildelingskriterierne.
  • Statsrevisorerne finder det mindre tilfredsstillende, at Slots- og Kulturstyrelsen i en del af tilskudssagerne (ca. 16 %) ikke kan dokumentere, at tilskudsmodtagerne har brugt tilskuddet i overens­stemmelse med formålet.

Læs alle bemærkningerne her.

Læs Rigsrevisionens beretning her.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024