Overblik: Sådan fordeler pengene sig på kulturområdet

UDSPIL TIL FINANSLOV: Grønthøsteren fortsætter, men kulturen får tilført 504 millioner i de kommende fire år. Læs her, hvordan pengene fordeler sig.

Det Kongelige Teater får tilført 52 millioner de kommende fire år til at udvikle og øge sit repertoire for et bredere publikum.
Det Kongelige Teater får tilført 52 millioner de kommende fire år til at udvikle og øge sit repertoire for et bredere publikum.Foto: SIMON KNUDSEN/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Over de næste fire år skal der, hvis det står til regeringen, afsættes 504 millioner kroner til kulturlivet. Der er både tale om nye initiativer som folkeskoleprojektet "Kend dit land" (73 millioner), udvikling af store statslige institutioner og små særbevillinger til de mindre kulturinstitutioner som eksempelvis Karen Blixen Museet.

De samlede bevillinger til kulturområdet i 2019 udgør 7,2 milliarder kroner, men vil fortsat frem til 2021 være omfattet af årlige grønthøsterbesparelser på to procent.

I 2022 vil omprioriteringsbidraget blive tilbageført til kulturområdet, men her er det endnu ikke afgjort, om pengene skal prioriteres eller tilbageføres en til en.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00