Debat

V i Herning: Fællesskaber skal være drivkraften for kultur

DEBAT: Herning har allerede de store arrangementer. Nu er opgaven på kulturområdet at få skabt fællesskaber, der kan blive drivkraften for bred, levende kultur, skriver Ingelis Sander (V), byrådsmedlem i Herning og medlem af kulturudvalget i Herning Byråd. 

Boxen har været med til at hive de store kulturarrangementer til Herning. Nu gælder det den levende kultur, skriver Ingelis Sander (V), byrådsmedlem i Herning Kommune.
Boxen har været med til at hive de store kulturarrangementer til Herning. Nu gælder det den levende kultur, skriver Ingelis Sander (V), byrådsmedlem i Herning Kommune.Foto: /ritzau/Per Lange
Emil Dyrby
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Ingelis Sander
Byrådsmedlem, Herning Byråds kulturudvalg

Vi skal heller ikke være bange for alternative forenings- og kulturtilbud. Vi har allerede oplevet højt aktivitetsniveau i den eksperimenterende Kulturfabrikken, og den store interesse for e-sport skal der også være plads til.

Ingelis Sander
Byrådsmedlem, Herning Kommune

I Herning er vi beriget med mange kulturoplevelser på grund af arrangementerne i Boxen og store idrætsbegivenheder som VM og EM i håndbold, cykling og svømning. Og i den sidste kategori kan vi allerede i 2018 se frem til måske den største idrætsbegivenhed nogensinde, når der lægges is i Boxen til VM i ishockey.

Fakta

TEMA: KULTUREN SOM MÆRKESAG

Kommunerne overtager mere og mere drift af kulturinstitutioner fra staten, mens lokalpolitikere ofte bruger kulturen til at synliggøre kommunen. Alligevel spiller kulturpolitik en lille rolle under kommende kommunalvalg.

Altinget: kultur har givet ordet til en række lokalkandidater rundt om i landet, der på hver sin måde har kulturpolitik som sin mærkesag.

Jeg føler, at disse store arrangementer i endnu højere grad betyder, at vi i Herning Byråds kulturudvalg skal prioritere de brede, folkelige kulturtilbud. Mangfoldighed er en ledetråd, og jeg håber, at vi kan være mere opsøgende i forhold til skoler, institutioner og arbejdspladser, således at vi får fællesskaber, der kan blive drivkraften til levende kultur for flere.

Et bredt kulturudvalg
Inden for alle kunstneriske udtryksformer er det Venstres mål, at der er tilbud til alle kommunens borgere. Vi skal heller ikke være bange for alternative forenings- og kulturtilbud. Vi har allerede oplevet højt aktivitetsniveau i den eksperimenterende Kulturfabrikken, og den store interesse for e-sport skal der også være plads til.

Flytbare kunstudstillinger kan også være et tilbud til de mange små bysamfund, hvor aktivitetsniveauet måske ikke er for stort i forsamlingshuset.

I Herning har vi fået opbygget en flot palet af de klassiske kulturtilbud. Billedkunsten har flotte rammer på Carl-Henning Pedersens Museum og Heart. Tæt på de to museer i Birk har vi Danmarks største installations-skulptur – Ingvar Chronhammers Elia.

På scenen bliver der spillet både klassiske stykker på Herning Teater og det mere eksperimenterende på Team Teatret.

Kor- og musiklivet trives også flot med stor tilslutning. Fyrtårnet er nok Herning Kirkes Drengekor.

Vi har en af Nordisk Films store biografer, så de nyeste film er altid på plakaten, og flytningen af vort Bibliotek til midtbyen har været en meget stor succes.

De frivillige er en meget vigtig del af vores kulturliv, og disse ildsjæle skal vi ikke alene påskønne, men også tilbyde uddannelse og netværk.

Kultur er dannelse
Sportshaller og idrætsanlæg skal være tidssvarende, vedligeholdte og i god stand. Det er her, vi sikrer det høje aktivitetsniveau – også ved at være nyskabende. For eksempel har vi lige indviet en ny ottehullers fodboldgolfbane, der slynger sig mellem de almindelige fodboldbaner på Herning Fremads anlæg.

Kultur er med til at skabe oplevelser og engagement, og kulturen er en del af dannelsesbegrebet.

Det er vigtigt at understrege over for de borgere, der forholder sig kritisk til kulturinvesteringer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00