Brian Mikkelsen tager fat på ny fingerplan

FINGERPLAN: Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) sendte tirsdag 59 forslag til ændringer af fingerplanen til høring. ”Vi skal udvikle hovedstadsområdets store erhvervspotentiale,” lyder det fra ministeren.

Foto: Pressefoto
Daniel Bue Lauritzen

I 2030 er hovedstadsområdet vokset med lige så mange indbyggere, som der bor i Odense kommune i dag. Det er vigtigt for mig, at hovedstadskommunernes planlægning tager højde for det

Brian Mikkelsen
Erhvervsminister

Erhvervsministeren tog tirsdag første skridt mod en ny fingerplan.

Fingerplanen, der senest blev revideret i 2013, har betydet, at hovedstadsområdet i dag ligner en flad hånd. 
Fingerplanen, der senest blev revideret i 2013, har betydet, at hovedstadsområdet i dag ligner en flad hånd.  Foto: Erhvervsstyrelsen

Han har valgt at imødekomme 59 konkrete ændringsforslag fra hovedstadsområdets kommuner. Forslagene, der tirsdag blev sendt til høring, kommer fra områdets 34 kommuner og består primært af ønsker om ændringer i grænserne mellem de grønne områder og byområderne.

”Hovedstadsområdet har udviklet sig hastigt i de sidste 20 år, og der er behov for, at vi nu giver de 34 kommuner bedre rammer til at udvikle den fysiske planlægning, så hovedstadsområdet er attraktivt og kan udvikle sig balanceret i forhold til beboelse, transport, grønne områder og erhvervsliv,” skriver Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00