Overblik: Det mener aktørerne om klimapartnerskabet for vand, affald og cirkulær økonomi

TEMADEBAT: Altinget har netop afsluttet et debattema om klimapartnerskabet for vand, affald og cirkulær økonomi. Her kan du få overblik over de vigtigste pointer.

Genanvendelse af sorteret affald er en af de ting, der skal styr på, hvis den grønne omstilling skal lykkes, mener flere aktører.
Genanvendelse af sorteret affald er en af de ting, der skal styr på, hvis den grønne omstilling skal lykkes, mener flere aktører.Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Til foråret kommer erhvervslivet i regi af regeringens klimapartnerskaber med sine anbefalinger til, hvordan forskellige sektorer kan bidrage til den grønne omstilling i Danmark.

Klimapartnerskaberne dækker 13 forskellige sektorer, og den seneste tid har Altinget Forsyning særligt fokuseret på det klimapartnerskab, som drejer sig om vand, affald og den cirkulære branche.

For udledningen af drivhusgasser fra affalds- og vandsektorerne udgør cirka 2 procent af de samlede danske udledninger ifølge Miljøministeriet. Hvordan kan sektorernes klimaaftryk så bringes ned?

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00