Luftig valgkamp på miljøområdet

ANALYSE: Valgkampen på miljøområdet har udmøntet sig i et slagsmål om vindmøller og klimaløfter. Samtidig tegner der sig et nyt grønt flertal med NA i orkanens øje.
NA's miljøpolitik - både på transport, klima, og natur - minder meget mere om oppositionens end regeringens.
NA's miljøpolitik - både på transport, klima, og natur - minder meget mere om oppositionens end regeringens.Foto: Altinget.dk/Ole Toft

Miljøets valgkamp står på klimaområdet, som så igen er kogt ned til antallet af vindmøller. Siden valgkampens start er regeringen blevet angrebet hårdt på, at vindmølleopbygningen gik i stå under VK-regeringen.

Den tidligere miljøminister Svend Auken (S) har været frontmand i klimaangrebet, der har været bredt støttet af oppositionspartierne, herunder NA. Aukens imperium under SR-regeringen er pludselig blevet guld værd i en tid, hvor klimaforandringer står højt på den nationale og internationale dagsorden. Regeringen er for uambitiøs, når det gælder vedvarende energi og krav til CO2-udslip, lyder kritikken.

Miljøminister Connie Hedegaard (K) har tavst vedkendt sig, at miljøet blev nedprioriteret under Hans Chr. Schmidt (V) og Lomborg, men kæmper stadig en indædt kamp som fornyer. Der er færre vindmøller end før, men de er større, så det betyder ikke en reel nedgang, lyder svaret fra regeringen.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00