Kritik af regeringens manglende businvesteringer

BUSSER: Oppositionen efterlyser en satsning på busdriften til at matche satsningen i jernbanedriften i regeringens investeringsplan. Utilfredsheden med den manglende investering i busser breder sig nu også til DF, der frygter yderområdernes dødsstød.
Foto: Hasse Ferrold
Torbjørn Næs Bertelsen

Regeringens store grønne satsning på transportområdet, trafikinvesteringsplanen med investeringer på ca. 150 mia. kr., blev offentliggjort mandag, men rummer 0 mia. kr. til busserne. Det er SF's trafikordfører Pia Olsen Dyhr fortørnet over.

"Investeringsplanen mangler i den grad penge til at standse bussernes dødsspiral. I Syddanmark alene har man fjernet 23 af 60 busruter. Især på Fyn er der store problemer for børnene med at komme frem til gymnasierne, og gymnasierne er af den grund lukningstruede. Jeg ved ikke, om Fyn gennem tiden ikke har været repræsenteret i Folketingets Trafikudvalg, men faktum er, at togdriften aldrig har været rigtig prioriteret på Fyn. I hvert fald er de bundet meget op på busdrift," siger Pia Olsen Dyhr.

Hun foreslår, at der afsættes 300 mio. kr. om året til en fond, som busselskaberne kan få kompensation fra, når rentestigninger og olieprisstigninger går på himmelflugt.

0:000:00