Fogh: Natur skal værdisættes over for trafikanlæg

NYHED: Prisen for at bygge nye broer, motorveje og jernbaner har været kunstigt lav, fordi værdien af naturen ikke har været indregnet.
Rasmus Nielsen

Statsministeren vil tage større hensyn til værdien af uspoleret natur, når man fremover planlægger store trafikanlæg i Danmark som veje, broer og jernbaner.

"Man er nødt til at tænke på andet end blot kontanter og økonomiske værdier ved etablering af store infrastrukturprojekter. Der er ogå noget, der hedder naturværdier. Dem har man hidtil ikke værdsat. Ved de kommende store infrastrukturprojekter er vi nødt til at indregne en faktor, der hedder motorvejenes, jernbanernes og andre infrastrukturprojekters indvirkning på miljøet," siger Anders Fogh Rasmussen (V).

I Jyllands-Posten lægger han dermed lidt af en bombe under den plan for fremtidens infrastruktur, som regeringen skal forhandle til efteråret.

En plan, der skal fastsætte hvilke nye broer, motorveje og jernbaner, der skal bygges i Danmark de næste 20-30 år - og hvor mange penge der skal bruges på det.

"Det bliver selvfølgelig dyrere, når vi indregner naturværdierne, fordi vi hidtil har anlagt til en kunstig lav pris," siger statsministeren.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00