Carl Holst: Samarbejde er nødvendigt

NYHED: Carl Holst (V) kan ikke genkende billedet af en magtkamp mellem kommuner og regioner
Martin Kaae

Det kan godt være, der har været lidt forskellige opfattelser af, hvem der har haft hvilke kompetencer. Men billedet af en magtkamp mellem kommunerne og regionerne kan Carl Holst (V) slet ikke genkende.

Det siger regionsformanden for Syddanmark til Altinget, der ligesom KL's blad Danske Kommuner har beskrevet, hvordan arbejdet med de regionale udviklingsplaner (RUP'er) har givet en række sammenstød mellem kommunerne og regionerne landet over.

"Jeg kan slet ikke kende billedet af, at der skulle være en magtkamp i gang mellem kommunerne og regionerne om kompetencer og opgaver. Dem, der taler om magtkamp, tror, at politik er som i gamle dage, hvor politikere kun var magtmennesker. I dag er politikere netværksmennesker, der ved, at man kun skaber udvikling ved at samle tråde og arbejde sammen," siger Carl Holst.

Amternes tid er forbi
Kritikken af regionerne er blandt andet gået på, at de ikke har erkendt, at tiden som amtslig plan-myndighed er forbi. I forbindelse med formuleringen af de nye RUP'er - der beskriver, hvordan regionerne vil udvikle sig indenfor erhverv, natur og miljø - har nogle kommuner følt sig trådt over tæerne af regions-politikerne. For eksempel blev Carl Holst kritiseret for at foreslå et mobilitetsråd, selv om hans Region Syddanmark ikke har noget med den kollektive transport at gøre.

Omvendt har regionspolitikerne oplevet en vis grad af nærtagethed fra kommalpolitikernes side.

Men fokus skal være på noget helt andet, siger Carl Holst.

"Hr. og fru Danmark er fuldstændig ligeglade med, hvor opgaverne er forankrede og hvem der løser dem. Det afgørende er, at vi arbejder sammen om at skabe vækst i yderområderne," mener Carl Holst.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

0:000:00